Klær og utstyr i sport

Det er visse ting som er viktigere enn andre når det kommer til sport, men utstyr er faktisk veldig viktig. Man skulle kanskje tro at i en idrett som fotball så er ikke utstyr veldig viktig, men det å spille fotball, på en gressbane, med joggesko i steden for ekte fotballsko kan gjøre en stor forskjell. Ikke minst på grepet man får i føttene med fotballsko. Den samme viktigheten kan man også forsåvidt tillegge leggbeskyttere. De er der for å beskytte leggene (!), men man føler at man ikke behøver de, før man plutselig får et spark på leggen, og takker Gud for at man har de der.

I visse sporter så er klær mer kosmetiske enn andre, som i polo, hvor man som oftest har på seg polo ralph lauren for å se bra ut. Ikke at det er noe negativt med det akkurat, men den generelle nytten av et slikt plagg er kanskje ikke så stort, som i mange andre idretter. I bilkjøring så har man jo klær som ser ganske upraktiske ut, og varme for den del, men de er der for å beskytte førerne fra potensielle ulykker. Det er lite de kan gjøre i tilfellet om man krasjer, men om det utløses en brann, så er de laget av et material som er veldig motstandsdyktig mot brann. Man ser det i andre sporter også, hvor det jo rett og slett er logisk med visse typer av beskyttelser. Se bare på knebeskytterne som håndballspillere bruker. I håndball er kneskader veldig vanlige, og selv om beskytterne ikke kan stanse disse skadene helt, så har de definitivt hjulpet.

Faktisk så er det rart at målmenn i fotball ikke har mer beskyttelse på kroppen, enn kun hansker. Ikke så mye på grunn av ballen, men med tanke på all den fysiske kontakten de går igjennom under kamper. Se bare på keeper i ishockey, og de ser klare ut til å motstå en atombome med alt utstyret de har på. Igjen, det er ganske logisk at de har det, for det ville være en dårlig ide å få en puck mot seg i hundre kilometer i timen uten noen slags form for beskyttelse. I toppsport, hvor det er høyt tempo, med mennesker som er i god fysisk form, som er sterke, så kommer skader til å skje, og da handler det om hvor bra beskyttelse en har. Selv om man elsker det man gjør så behøver man ikke nødvendigvis risikere liv og helse for det.

Det er visse ekstremsporter som gjør det, og nesten uansett hvor mye beskyttelse du har der, så kommer det ikke til å hjelpe. Men det er en grunn til at de blir kalt ekstreme!