Motorsport er idrett også!

Farer rundt hver eneste sving!

Motorsport er kanskje mer utbredt i andre land, men vi har allikevel en liten enklave her til lands også. Der Amerikanerne derimot har store stevner og elsker bil og fart, så er vi nordmenn kun et lite fåtall som møter opp på bilbanen for litt moro. Det er synd, men det er forklarlig dersom en ser på hvordan nordmenn tenker om idrett. For ofte er vi helt oppsatt på at vi ene og alene skal vurdere idretter der det går på helsa løs som en faktisk idrett. Dermed blir motorsporten ofte sidestilt som en mindre anerkjent idrett, og i flere tilfeller ofte bare som en aktivitet som folk holder på med.

Idrett på toppnivå

I de aller fleste land er derimot motorsport regnet som en av de aller mest intense idrettene. Selv om vi ofte ser for oss en mann som kun sitter bak et ratt, så er dette ekstremsport på høyt nivå. Det har våre unge talenter fått erfare på banene. Det er derimot mange unge talenter som tar steget helt opp, noe som gjør at selv om sporten ikke er så stor her hjemme, så er vi anerkjent over hele verden for våre bidrag. Da er det synd at folket kun ser ut til å bry seg om artige utspill fra

Petter Solberg som en underholdningsverdi i motorsport. Det er på tide at vi virkelig tar denne sporten på alvor.

Prøv deg i dag

Dersom du har lyst til å prøve deg med motorsport, så er det naturlig at det kan være endel sperrer der for deg. Kanskje er du redd for farten, men dette er jo bare en barriere du må komme deg over med engang. Når du er kommet forbi denne, så kan det hende at prisen på utstyret er frastøtende. Fortvil derimot, for du trenger ikke kjøpe inn bil og alt mulig for å begynne. Dersom du tar veien

Ørjan valgte som ung, så har du en god rute på vei til å nyte sporten. Alt du mest sannsynlig trenger å gjøre for å starte opp med motorsport er å anskaffe deg en crosshjelm for din egen sikkerhet. Da kan du kjøre i vei med toppfart med økt sikkerhet i mot hodeskader og lignende.

Motorsportens fremtid

Fremtiden til motorsporten kan virke farlig her til lands dersom denne generasjonen skulle dø ut uten å overføre noe av lidenskapen til oss yngre. Det er derfor viktig at den yngre generasjonen får opp øynene for motorsporten slik Ørjan gjorde. Her har de unge med litt for mye energi i kroppen et utløp for dette, og for de andre er det ene og alene en gøy aktivitet. Motorsporten kommer nok aldri til å dø ut, men det kreves at noen tar opp fanen og bærer den!