En skiløper.

En sensasjon i Alpint!

Norsk vinteridrett har endret seg gjennom generasjoner, men nå har vi kommet til et norsk alpinsuksess da spesielt under vinter-OL. Kjente navn som Aksel Lund Svindal har lenge preget flere overskrift med sine enormt gode resultater. Videre på listen har vi Kjetil Jansrud og Kjetil Andre Aamodt blant de beste. Om man ser litt tilbake, så har norsk alpinkultur blitt ganske sterk på kun noen få tiår. Norge startet fra bunnen og klarte å reise seg til å bli blant verdens beste innen sporten; som sikkert flere kjenner til, Norge som en alpinnasjon.

Skihoppere etter hverandre.

Etter en effektiv økt med skisport kan det være godt å skifte over til noe mer komfortabelt, utforsk trendly.no sin hjemmeside. Vår godeste Ole Kristian Furuseth var den som tok første verdenscupseier 9 1989, noe som stertet det norske alpineventyret vi i dag kjenner til. Kjetil Jansrud fortsatte eventyret med hele 29 OL-medaljer, hvor ti av dem faktisk er gull! Har du hørt om Super-G, så er det navnet Jansrud fikk etter alle medaljene sine. Dette var i tiden før Henrik Kristoffersen kjempet seg frem til en olympisk duell i slalåm, under OL i Pyeongchang. De eneste som har vunnet flere medaljer før 90-tallet var Østerrike og nå Norge som nestemann på lista blant de ti beste OL-nasjoner innen sporten.

På tredjeplassen har Amerikanerne klamret seg til etterfølgt av Tyskland, Italia, Sveits, Frankrike, Kroatia, Sverige og til sist Slovenia. Norge har fått gull i hver eneste OL helt siden 1992, mens Italia og Frankrike aldri har vunnet så mangt. Norske medaljer som er tatt er hele ti gull, ti sølv og åtte bronse. Sveits regnes gjerne mer som et “alpeland” har stått uten gull i hvert fall 4 av 7 vinterleker. Det ryktes om at vår alpinnasjon kommer av samholdet og kløkten som er i norsk sport som følge av gode vennskapsbånd.

Et skishow under vinter-OL.

Kvinnelige utøvere har nå gått sammen om å forsterke båndet og miljøet innen vinterlekene som kan ligge på samme nivå som guttenes miljø. Det er ekstra stas at vi er blant verdens neste beste alpinnasjon! Det har vi mye å takke av det gode arbeidet med lojalitet, kunnskapsbasert trening og samholdet som har blitt lagt i sporten. Det har ikke vært så mange andre idretter Norge har fått så mange medaljer for.