Håndball i Norge

Håndball er, ved siden av fotball, den mest populære sporten her i Norge. Det er disse to sportene som har flest deltagere og som man, ved siden av visse vinteridretter, tenker på når man tenker på idretts-Norge. Det er jo også her i Skandinavia som sporten først ble spilt, så det er ikke overraskende at den største populariteten finner du her. Her i Norge så har jo spesielt en klubb dominert på kvinnesiden, Larvik Håndballklubb. De har vunnet hvert eneste seriemesterskap i Norge etter tusenårsskiftet, bortsett fra et år. Larvik har jo til og med vunnet Champions League i Håndball, så det er definitivt en stor klubb.

Håndball er en ganske fysisk sport, hvor kontakt mellom spillerne godtas, til en viss grad. Det er ulikt i fra sporter som fotball eller basketball, der man egentlig ikke skal røre motstanderen så mye. Men sporten er med i OL, og den får ganske mye oppmerksomhet, og den blir tatt mer og mer seriøst i land som Tyskland, Frankrike og Spania. Noe som tilsier at folk ser verdien i å spille det, og i å markedsføre for sporten.

Men det er jo håndballjentene som virkelig er nasjonens stolthet, og hver gang det er VM, EM eller OL på tv, så stopper hele nasjonen opp for å se på yndlingene vinne enda en gang. Fordi Norge har vunnet ekstremt mange mesterskap de siste årene og bare det å få en andreplass blir ansett som en stor skuffelse, når det egentlig er noe en bør feire. Men slik er statusen til håndball her i landet, at ingenting utenom det beste er godt nok, og som oftest så blir vi levert det beste også.