Hva har toppidrett og bilinnredning til felles?

Norge ser ikke ut til å gå tom for utrolige atleter, enten det er på to hjul eller med en kølle i hendene. For når vi ser på alle talentene som dukker opp og fortsatt venter på å bryte gjennom, så ser det lovende ut for norsk toppidrett.

Det er nok ikke uten grunn Gjerts Metode har blitt et uttrykk, noe som mange er ute etter å kopiere. Gjert Ingebrigtsen er også ingeniør og vet veldig mye om hvordan man gjør ting mest mulig effektivt. Det er nok det som har gjort han til far til tre påfølgende Europamestere, OL og VM-medaljører. Senest vant Jakob EM i terrengløp for seniorer. Hvordan klarte han å få til dette eventyret?

Biler med smarte løsninger

Biler er litt som en idrettsutøver. Den kan se daff ut utenpå, men inni og under panseret sitter kreftene. En bil med bilinnredning rt optimalisert helt etter Gjerts eget hjerte. Her gjelder det å effektivisere alt ved nøye gjennomtenkt strategi. Det er en bil med smarte løsninger, på flere plan:

Hvordan kan vi sammenligne bilinnredning og toppidrett uten å snakke om motor? Det kan vi heller ikke. Motor er avgjørende for den oppgaven bilen (eller atleten), er satt til å gjøre. Er det å slå en liten ball så presist som mulig gjennom luften for å treffe et lite hull, så må impulsene være riktig koblet. Man må ha fått i seg næring, riktig næring. En bil som skal dra ett stort last, må ikke bare ha drivstoff og en kraftig motor. Den må også passe på at den er riktig skodd og har fått smurt koblinger og ledd.

Vektreduksjon til debatt

Som biler så har idrettsutøvere fordel av å være lette. Men dette koster svært mye av utøverne, slik so vi har sett flere tilfeller av i norsk toppidrett de siste årene. Det fine med biler er at man både kan fjerne “innmaten” og til og med dope bilene uten at det fører til utestengelse. Bilinnredning er en slik ting som både fører til en lettere bil og en mer balansert last.

Idrettsutøvere må fokusere på mange ting for å gå ned i vekt uten at det går ut over helsa. For det første å få i seg nok ren næring, for det andre må de sørge for å få nok restitusjon. Men trener man ikke veldig hardt, så vil det ikke nytte å gå ned i vekt og holde den unaturlig lav. Det er lettere med bilen på den måten likevel.

Får jobben gjort

Biler og utøvere skal gjennomføre et arbeid. Enten det er å frakte deg fra a til å helt trygt, eller å løpe 5000m på raskest mulig tid. Ofte holder det å ha virkelig gode sko, men av og til må man bare ha det lille ekstra. Ny bilinnredning kan være en slik ting. Når du blir mer effektiv og raskere vil kundene dine legge merke til det. Nye kunder vil dukke opp og spørre deg om hvordan du klarer å være så effektiv.

Det er da du vet at det du har inni er mer verdt enn det som er utenpå!