Hva slags sport passer for deg?

Det er mange der ute som har lyst til å begynne med sport, men vet ikke helt hvor de skal begynne. I denne artikkelen skal vi prøve å peke deg i riktig retning slik at du kan finne ut hva slags sport som passer for deg.

Med eller uten ball?

Det første som blir naturlig å ta stilling til, er jo om du vil drive med en sport som har ball eller ikke. Det finnes mange gode typer sport, slik om håndball, fotball, basketball, rugby osv. som involverer ball. Hvis du bor i en større by, vil du kanskje få tilgang på enda flere sporter enn disse.

Hvis du foretrekker sport uten ball, kan jo for eksempel skisport, båtsport eller skøyteløp være noe som passer for deg. Noen aktiviteter kan gjøres hele året, for eksempel friidrett og orientering. Dette er svært populære aktiviteter som du finner mange steder i Norges land.

Lagsport eller alene

Dette er også et spørsmål du må stille deg. Vil du spille på et lag eller vil du fokusere på egne prestasjoner? Ja, du kan jo være sykt god i fotball, men samtidig vil du måtte spille på et lag. Hvis du for eksempel er skikkelig flink til å løpe eller å stå på ski, blir det mye trening alene. Dette er noe du bør vurdere før du finner ut hva slags sport som passer for deg.

Kanskje du kan starte noe helt nytt? Det er jo mange som liker tanken på å gjøre noe helt nytt. Kanskje du kan prøve deg på rumpeldunk for eksempel? Da vil du jo absolutt ha muligheten til å gjøre noe du ikke trodde var mulig før. Det finnes lag over hele Norge, og kanskje du kan starte et i nærheten av der du bor.