Sport og norsk toppidrett.

Det finnes mye ulikt man kan gjøre her i livet, noe er bedre enn annet kanskje, men alternativer finnes overalt om man bare søker. Men de aller fleste eksperter, eller mennesker generelt er enige i at det å drive med en sport, en eller annen form for idrett er det beste, både for kropp og sinn. Det er jo naturligvis langt bedre å spille fotball selv ute på gresset, enn å sitte inne å spille FIFA eller et eller annet spill som er tilgjengelig.

Her skal du få lese om sport, mye sport, om de aller største sportene i verden og om dem som holder på med dem. Sport er noe som har blitt drevet med i alle tider, det fantes jo til og med olympiske leker i det antikke Hellas, noe som er 3000 år siden. Det sier jo sitt bare det. Det er ikke nødvendigvis slik at man behøver å konkurrere for noe for at det skal bli definert som å drive med en sport. Du kan også gjøre det bare for mosjon og som en hobby. Det viktigste er at det er aktivitet med i bilde. I visse tilfeller behøver man ikke å være i fysisk aktivitet heller, siden sjakk og bridge blir definert og anerkjente som sporter.

Nå i disse moderne tider så har jo også andre aktiviteter forsøkt å bli anerkjent som en sport, og man har jo visse mennesker som ønsker og arbeider for at e-sport skal bli anerkjent og gjort til en olympisk gren. Så disse begrepene og begrensingene flyttes hele tiden, i takt med hvordan verden forandrer seg, noe som egentlig er bare logisk. I de aller fleste sporter, så er det en ting som egentlig definerer dem alle, og det er at alle har et rammeverk av regler og lover rundt dem, for hvordan det skal spilles eller utøves. For har man ikke et visst rammeverk som man kan holde seg innenfor, så kan alt forandres hele tiden. Men slik er det jo naturligvis for det meste her i livet.

Her i Norge er det jo satt opp et organ og en organisasjon som bestemmer over idretten i Norge, Norges Idrettsforbund som ble grunnlagt helt tilbake i 1861. Det viser jo at Norge har innsett verdien av sport og idrett i samfunnet, og hvor viktig det er å ha det organisert på en måte slik at alle kan få delta og spille under samme rammeverk. Det dekker jo alt fra breddeidrett og folk som driver med det for moros skyld, til norsk toppidrett, hvor de hjelper navn som Petter Northug og resten til å nå toppen i sine respektive sporter. Slik hjelp er vel uvurderlig, siden svært få, eller ingen kan gjøre det alene.